No, No, No

+  

Det kommer inte komma några inlägg förens jag har gjort provet. Hör av mig ;)


Just for fun

+  


Godmorron alla glada!

+  

...och alla ni andra också förstås;) Hihi

Idag kommer att bli en sån där usel blogg dag eftersom hela denna dagen kommer att gå ut på att jag sitter i min säng och pluggar hela dagen. Låter det inte roligt? Svaret är nej, men det måste göras. Den 27:e är provet och jag måste verkligen få bra på det. Det är alltså bara att rå plugga.

Hoppas på att hinna ut på en liten promenad och fota idag, får se. Isf kommer korten upp ikväll.

Vad ska ni hitta på denna söndag?

Kramar /L

Mätt och glad

+  

Nu är vi hemma igen. Mätt och glad är jag, som rubriken lyder. Chipsen blev köpta! Får man säga "Jippi" för det?
Jaja, hursom helst. Sitter och fixar lite med min nya layout som kommer ut så fort jag bara har tid att ta ett kort på mig själv (min vän Christine ska nog hjälpa mig att ta något bra) och jag är faktiskt ganska nöjd med den. Den bygger på den designen jag har nu men med andra färger och funktioner:) Hoppas att ni kommer att tycka om den med!

Jag kollade runt lite på bloggkoll (bloglovin) och hittade helt underbart roliga klipp på Paris Hilton som jag vill dela med mig av! Det är avsnitt från hennes program BFF. Här finns alla avsnitt! :)

Alla hjärtans dag

+  

Dagen som överröses med nallar, choklad och massor av andra smarriga och gosiga saker. Dagen då man ska vara med sin familj, pojkvän/flickvän och vänner. Dock kommer inte Marcus hem förrens på tisdag, så det får bli familjen.

Planerna för dagen är väldigt lugna faktiskt. Ska till en släkting och äta middag idag. Sen blir det att åka hem, plugga lite mer matte och sen titta på Melodifestivalen. Om jag har tur stannar vi påvägen hem och köper chips:)

Längtar verkligen efter den där tisdagen! Kommer krama Marcus iaf fem minuter, minst! Första gången jag har gillat någon såhär mycket faktriskt! Så det ska helt klart bli kul när han kommer hem, men som tur är har han haft ett bra lov där uppe. Så man ska inte klaga :)


Ha en bra alla hjärtans dag på er!


En liten bild jag knåpade ihop bara.. ;) hehe

Fredagen den 13:e

+  

...Okej, så det har inte varit min bloggdag idag. Dock har jag umgåts med min matte bok och mitt naturkunskapsarbete hela dagen. Funny day, ha?

Idag är det fredagen den 13:e. Denna såkallade otursdag. Själv är jag inte skrockfull för fem öre, dock brukar jag skämta om att man inte borde gå ut en dag som denna, det kanske händer något;)
Men trots allt vet jag att det är många som är rädda en dag som denna. Dom tror på riktigt att denna dag bringar otur (Jag kan tillägga att mina kära pappa blev inlåst i en källare idag ;P)
Vad är dom egentligen rädda för?
Jag citerar wikipedia:

-"Rädslan för talet 13 går tillbaka till tiden före kristendomen; antika trolldomsböcker visar att talet användes i förbindelse med formler och förbannelser som riktade sig mot underjordiska makter."

-"Det finns flera olika hypoteser varför fredagen den trettonde uppfattas så. En grundar sig på att Jesus hade 12 lärjungar, och när Jesus blev förrådd var Judas den trettonde vid bordet. Det kan även ha varit så att det baseras på att det fanns 13 personer totalt och att Jesus korsfästes på långfredagen. Det var också så att Jesus dog på en fredag."

Så det verkar alltså ha nått med kristendommen och magi att göra, men i så fall skulle den kristna tron sitta djupare än så, t.o.m. icke religösa människor tror på otur fredagen den 13:e. Eller har det med gamla skrönor om magi att göra? Eller är det just religioner som är magin? Att tro på något av hela sitt hjärta.

Varför folk är rädda och skrockfulla mot fredagen den 13:e kommer vi nog aldrig kunna lista ut, och heller inte bota.
Jag vet iaf att jag har otur ofta och det är bara fredagen den 13:e några ytterst få gånger om året.Soulmate - Natasha Bedingfield

+  


Dagens...

+  

Dagens humör: Lite små grinig sådär. Orkar inte riktigt, kan man säga
Dagens planer: Plugga och göra layouter. Jag har inget LIV!?
Dagens film: Made of honor. HAHA(!!)
Dagens låt: When You Look me In The Eyes - Jonas Brothers


Dagens önskan
: Att det ska vara sommar. Varmt och soligt!
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en slapp knut
Dagens väder: Trööök! Runt nollan

Rise against!

+  


"We propose a better way"
Said the note they left behind
In their wake of disarray
You fell in place

Don't fall asleep
They'll find us here
I know a place to disappear
As a voice proclaimed

What we are is the sum of 1000 lives
What we know is almost nothing at all
But we are what we are until the day we die
Or until we don't have the strength to go on

Let us cry
Let us be
Let us open up our hearts
Without fear of anything

Photoshoptips - Gör ett eldklot!

+  
Många undrar hur jag gör mina animationsbilder i Photoshop. Så nu tänkte jag visa lite olika tips och tricks.
Startar med eldklot.

Öppna photoshop.
Gå på Arkiv > Nytt

Måtten jag har använt mig av är:
500*500
Upplösning: 300
Bakgrundsinnehåll: Genomskinlig

(Vill du använda dig av några andra så går det förstås också bra! Då måste du bara anpassa penselstorleken efter dina egna mått)

1. Börja med att göra två nya lager, vilka du kan göra genom att klicka på ikonen näst längst till höger på bilden. Fyll i ett lager med svart och ett med vitt. Det spelar ingen roll vilket som ligger överst. Dessa lager gör det enklare för dig att se hur eldklotet ser ut.


(Bilden är klickbar)2. Gör sedan ett ytterligare lager. Det är det här lagret som vi ska börja skapa eldklotet på.
Det som är viktigt att tänka på är att för varje färg vi kommer att använda ska du göra ett nytt lager. Detta gör det enkelt att förminska eller på något annat sätt ändra just den färgen. Annars får man med sig alla färgerna.


3. Ta 9:ans pensel och dra upp den till storlek 140px. Om du inte redan har det så, dra ner hårdheten till 0.

(Bilden är klickbar)


4. Avmarkera det svarta lagret (genom att klicka på ögat till vänster om lagret).
Gör ett nytt lager!
Markera sedan penselverktyget igen och ändra så att du har färgen: #450202. Obeservera att detta är om du vill göra exakt som min, alltså röd. Annars kan du byta ut färgerna. Tänk då på att det ska vara ungefär lika mörka som mina färgnyanser.

Tryck en gång i mitten av den vita ytan.


(Bilden är klickbar)


5. Dags för nästa färg. Gör ett nytt lager och ändra färgen till: #620202. Alltså lite ljusare än den förra. På detta lager behöver du inte ändra penselstorlek utan tryck på samma punkt som förra lagret.

Ditt klot ska ungefär se ut såhär:


(Bilden är klickbar)

6. Ännu en ny färg och ett nytt lager behövs göras. Nu ska du också ändra penselstorleken till ungefär 65px.
Färgen ska du ändra till: #7d0101
Måla i mitten av klotet.


(Bilden är klickbar)

7. Gör som dom andra punkterna. Alltså ett nytt lager. Ändra färgen till: #a20505.
Ändra penselstorleken till ungefär 44px och måla i mitten av klotet. Ett tryck.


(Bilden är klickbar)


8. Gör ett nytt lager och ändra färgen till: #d30a0a
Ändra penselstorleken till ungefär 35px. Tryck en gång i mitten. Vill du att det ska synas lite mer kan du trycka en eller två gånger till på samma ställe.
9. Sista lagret. Ändra färgen till vit. Dra ner penselstorleken till 20px.

Du ska också dra ner opaciteten till 50%. Detta gör att det vi ska måla nu inte blir lika markant.

Ta en vit färg (#FFFFFF) och gör en prick i mitten av klotet.
Resultatet:


Borta bra, men hemma bäst?

+  

Idag åkte min älskling till Östersund. Sov hos honom och var åkte med och lämnade honom på Nils Erikssons terminalen i morse. Det känns faktiskt lite konstigt att vara utan honom! Vi har praktiskt taget träffats varje dag i lite mer än två månader, och nu ska han vara borta i en vecka. Men, men. Det är bara att läsa sig. Det kommer att komma fler sådana resor. Jag ska bort i slutet av mars, och det är två veckor. Bara att leva med det helt enkelt.

Nu sitter jag och gör designer. Har några som ligger på hög kan man säga. Det segaste är bara att få godkännande från ägaren. Har märkt att folk är väldigt sega på att svara på mail. Kolla mailen oftare!!

Sitter också och gör ett litet eget projekt:)


Finaste:)

Seven Pounds

+  

Efter skolan åkte jag och Christine till stan för att fira henne lite. Hon fyller 18 på söndag. Vi gick först och kolla lite i affärer. Sen bar det av till cafét Kosmos. Där vi åt mumsig tai. Efter det så gick vi till ett av mina favorit cafén, Evas Paley.

Bio stod också på dagordningen denna dag. Seven Pounds om man ska vara exakt, den hade föresten premiär idag. Filmen var faktiskt väldigt bra, dock lite hemsk. Här kan du läsa om den.
Mycket trevlig dag iaf. Hoppas att det har varit en trevlig dag för er med:)

Föresten, det är lov nu!!


Dagens outfit

+  Linne: Ginatricot
Glittrig tunika: Jc (?)
Kofta: Zara
Leggings: Hm
Armband: Pilgrim

Oj oj oj!

+  

Det var inte igår. Har saknat att sitta och skriva. Det har tyvärr inte hunnits med. Det har varit väldigt mycket nu sista tiden. Vill umgås med Marcus så mycket som det bara går, plus att Nationelltprov i matteC närmar sig med stormsteg. Då får man helt enkelt välja, denna gången valde jag bort bloggen. Men nu har jag tänkt blogga stenhårt på lovet. Väldigt få av mina vänner kommer att vara hemma då, så det kommer bli mycket tid åt bloggen och mycket tid åt min kära (?!?!?!?!?!?!) matte:P

Detta har jag gjort undertiden jag inte har skrivit...Välkommen till denna blogg!

Linda, 22 år ifrån Göteborg. Jag studerar Digital Design och har just nu en projektanställning som webbutvecklare. Här i bloggen kommer ni få följa mig genom mina studier inom Digital Design för att nå fram till mina mål, att bli en fastanställd webbutvecklare.RSS 2.0