Vad är entreprenörskap?

Ja, vad är egentligen en entreprenör och vad gör de? Enligt mig är en entreprenör en person som utifrån sitt krativa och företagsamma tillvägagångssätt kan se möjligheter i att skapa. Det kan handla om att själv tjäna pengar eller att skapa arbetstillfällen för andra. En entreprenör har förmågan att tänka "outside the box" och kan därmed känna av trender och dylikt för att kunna vara först med sin produkt.
 
Enligt Wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Entreprenör) beskrivs en entreprenör just så. En person som är företagsam som är driven och som jobbar hårt för att komma dit han eller hon vill. På samma sida beskrivs även (som jag redan tagit upp): "förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta tillvara dessa möjligheter", och jag tror att det ligger mycket i det. Jag tror att för att kunna kalla sig för entreprenör och kunna försörja sig på det så behövs det att du har något som ingen annan har. Kanske något helt unikt eller en nisch utav något som redan finns på marknaden. 
 
Främst så tror jag att en entreprenör är en person som har ett brinnande intresse för att skapa och vara kreativ. En entreprenör vill driva sina idéer framåt och jobbar hårt för att nå sina mål.
Allmänt | |
#1 - - Linda :

hej

Upp