Snuvad på jobb...

+  

Ja, frågan är vad jag skall börja detta inlägg med. Mycket har hänt! Det första är väl att jag blivit blåst på ett jobb. Jag hittade tjänsten via en sida på Facebook, där arbetsgivare och arbetslösa kan träffas. Detta var i oktober och jag hade fortfarande några månader av studier kvar. Jag fick komma på intervju och arbetsgivaren sa att jag var bäst av de som sökte. Vi skulle höras lite längre fram, när han bestämt sig. Han la efter någon vecka till mig på Facebook och sa att jag fått jobbet, men eftersom en av de redan anställda precis sagt upp sig så behövde dom mer tid innan jag kunde börja.
 
Vi valde att ta ytterligare ett möte i december och bestämma en dag för start för min del, vilket vi gjorde. Han ville inte prata lön under detta möte utan sa att jag skulle tänka på saken då han sa att han visste att det kostar en del om man skall ta in konsulter, så jag kunde begära precis det jag ville ha och han skulle gå med på det.
 
När jag gick ifrån mötet skakade vi hand och sa att vi skulle ses den 7e januari för start och att jag skulle höra av mig efter jul någongång.
 
Den 2e januari hörde jag av mig med mitt förslag. Jag valde att säga ingångslönen för den tjänst jag fått. Då skrev han att jag tänkte sig en lön på ca 7000 mindre och han frågade också om vi skulle ta och skjuta upp starten tills när det passade oss båda bättre (???). När vi sedan pratade fram och tillbaka sa han tillslut att han inte skulle hinna ha mig där och att jag kunde få komma och jobba med ett projekt i slutet av januari, ifall han hunnit med sin planering tills dess....
 
Detta är verkligen under all kritik och så otroligt oproffsigt! Jag skulle gärna vilja skriva ut företagets namn och varna för dom, men jag kommer inte göra det. Jag vill bara varna för att detta kan hända om man är för godtrogen och blåögd. Skriv på kontrakt så fort som det bara går och vänta inte. Muntligt avtal gäller men går sällan att bevisa och i detta fallet skulle han nog säga att vi inte hade något avtal.
 

KOMMENTARER


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen till denna blogg!

Linda, 22 år ifrån Göteborg. Jag studerar Digital Design och har just nu en projektanställning som webbutvecklare. Här i bloggen kommer ni få följa mig genom mina studier inom Digital Design för att nå fram till mina mål, att bli en fastanställd webbutvecklare.RSS 2.0